Pivovar Kozel spojil sily s pekármi, vytvorili nový slovenský rekord!

BRATISLAVA – Bratislavskí pekári upiekli netradičný 11-metrový Kozlov rekordný pivný koláč, čím vytvorili nový slovenský rekord. Pochutnať si na ňom mohli návštevníci Bratislavského majálesu 6.mája 2016 od 19°° hod. na Tyršovom nábreži pri Dunaji, ktorí kúpou koláča navyše podporili dobrú vec – prispeli na podporu tradičných remesiel.

Rekordný pivný koláč sa podarilo upiecť značke Kozel v spolupráci s Cechom pekárov a cukrárov západného Slovenska, ako aj petržalskou Prvou Bratislavskou Pekárenskou a.s. , členom skupiny Penam a.s. Slovensko . Certifikát o vytvorení slovenského rekordu prišiel odovzdať osobne pán Igor Svítok, autor knihy Slovenských rekordov.

Za Pivovar Kozel toto ocenenie poctivej práce prevzala jeho brand manažérka Katarína Hozáková, ktorá vysvetlila, prečo sa rozhodli piecť práve 11-metrový pivný koláč: „Pre túto akciu sme sa rozhodli nielen preto, že k dobrému pivu patrí dobré jedlo, ale chceli sme zároveň vzdať hold nenápadným hrdinom našich všedných dní – slovenským pekárom. Za tým, aby sme si mohli každý deň na raňajky vychutnať čerstvé pečivo, stojí veľké množstvo ich poctivej práce, ktorá však ostáva často nepovšimnutá. Veľkopopovickí sládkovia veľmi dobre vedia, aké náročné je umenie tradičného remesla. Preto sme sa rozhodli pekárom takto verejne poďakovať.“
Rovnocenné kópie osvedčenia dostali aj aktéri rekordu Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska a pekáreň PBP a.s. Bratislava.

Chutný slaný pivný koláč, ktorý meral 11 metrov a vážil 30,50 kg práve kvôli tomu, že jeho základnou zložkou bolo pivo Kozel 11° sa vypredal veľmi rýchlo. Niet sa čo diviť , Kozel sa totiž rozhodol vyzbieranou sumou podporiť Občianske združenie Inklúzia, ktoré prevádzkuje známu kaviareň Radnička. Združenie je výnimočné tým, že podporuje tradičné remeslá a každoročne sa v priestoroch kaviarne organizuje prezentačno-predajná výstava výrobkov z chránených dielní.

Takto sme sa pripravovali
Už koláč priviezli s pekárne
Takto vyzeral 11,06 m dlhý
A už ho nesú na nábrežie Dunaja
Takto museli vyrovnávať terén
Už je položený na stôl, diváci sú nadšení
Minuta pravdy - pán Svitek uznal , že je to Slovenský rekord 11 m a 6 cm
Managerka od Kozla ďakuje realizátorom
Začíname krájať
Cech komplet realizačný team
Certifikat o rekorde bol odovzdaný